Денят на позитивното мислене се отбелязва ежегодно на 13 септември.

...
 
Денят на позитивното мислене се отбелязва ежегодно на 13 септември.
Коментари Харесай

13 септември – Ден на позитивното мислене: правила за писане и използване на утвърждения

 

Денят на позитивното мислене се отбелязва годишно на 13 септември. На този ден, по предложение на неговите създатели, хората се пробват да се концентрират върху положителни и позитивни неща.

 

Денят на позитивното мислене се отбелязва за първи път в Съединени американски щати през 2003 година Често се свързва с медитация, йога и утвърждения, които ви оказват помощ да се чувствате доста по -щастливи и по -уверени. За да се реализира оптимален резултат от тези позитивни изказвания, би трябвало да се съблюдават избрани правила за тяхното писане и потребление.

 

Положителни утвърждения

Утвърждението се отнася до несъмнено позитивно изказване. Психолозите го преглеждат като къса форма на автохипноза, която основава вярното въодушевление.

 

Днес позитивните утвърждения постоянно се смятат за част от духовната медитация, само че в действителност този тип психотерапевтична интервенция се е появила доста по -рано. Подобни позитивни изказвания са способ за ефикасна самопомощ за човек в сложна обстановка.

 

Положителните утвърждения(афирмации) са елементарни изказвания, предопределени да подобрят живота на индивида, който ги употребява. В допълнение към мотивацията, те могат да служат и като източник на ентусиазъм или да припомнят на говорещия, че той е заслужен и мощен човек.

 

Афирмациите също притеглят вниманието към съответни цели и са доста по -мощни от по -сложните изказвания. Това е по този начин, тъй като мозъкът има наклонност да опростява информацията, която получава.

 

Потвърждаването на позитивни позиции ви оказва помощ да преодолеете компликациите, като в същото време надграждате мощните си страни. Просто казано, когато се усещаме добре и имаме позитивно отношение към живота, той стартира да ни радва по -често, става по -лесно да се оправяме с компликациите и да преодоляваме трудностите.

 

 

Структура на утвържденията

Особено привлекателно при позитивните изказвания е тяхната елементарност. Формулата за писане на ефикасни утвърждения в действителност е доста елементарна. Те би трябвало да бъдат написани:

 

в първо лице само число;

в позитивен контекст;

заредени емоционално;

в сегашното време.

Вместо да мечтаете за щастливо бъдеще, би трябвало да живеете в настоящо време и да употребявате утвърждения, с цел да повишите равнището на личната си мотивация да станете това, което желаете и да получите това, към което човек се стреми.

 

Видове утвърждения

 

 

Положителните изказвания би трябвало да бъдат написани и употребявани по разнообразни способи в разнообразни обстановки. Изборът им зависи от това с какви проблеми се сблъсквате и върху какво би трябвало да работите най-много-това може да бъде придобиване на самочувствие, повишение равнището на самоефикасност, повишение на мотивацията.

 

За убеденост

Липсата на самочувствие е една от най-честите аргументи за боязън, тревога и неуспех. Ето за какво е доста значимо да се работи в тази посока. На някого оказва помощ физическата интензивност, различен се занимава с творчество, а на трети – позитивните изказвания.

 

Примерите за ефикасни утвърждения в този случай включват следното:

 

„ Уверен съм в себе си.

„ Аз съм работлив и виновен човек. “

„ Постигнах всичко, за което мечтаех. “

„ Аз съм благ и съчувствен. “

„ Щастлив съм и съм убеден. “

„ Днес реализирах задачата си. “

Всеки човек би трябвало да може независимо да напише утвърждението, което му подхожда най -добре.

 

За признателност

Положителните утвърждения постоянно се свързват с концепцията за признателност. Това е част от процеса, при който саморазрушителните страсти се трансформират в такива, които вършат допустимо изцелението и възобновяване. По принцип това е възнаграждаващ житейски опит с три значими съставния елемент:

 

прелестно възприятие на почитание към някого или нещо;

положителни пожелания за човек или събитие;

предпочитание да извършите нещо позитивно.

 

Благодарността е доста повече от просто „ благодаря “. Хората, които могат да благодарят, са по -щастливи, по -енергични, заредени с позитивни страсти и изпълнени с вяра.

Примерите за признателни утвърждения включват:

 

„ Благодарен съм, че се разсъниха тази заран. “

„ Изпитвам огромна признателност към хората към мен. “

„ Благодарен съм за всичко, което получавам в живота. “

„ Днес просто ти благодаря за всички хубави неща, които ми се случват. “

Всяко негативно изказване може да се трансформира в одобрение за признателност. Например, вместо да казвате: „ Всяка заран би трябвало да ставам рано и да отивам на работа “, може да кажете: „ Толкова съм признателен, че имам работа “.

 

Кога да използваме утвърждения?

За да бъдат позитивните утвърждения най -ефективни, те би трябвало да се употребяват всекидневно. Би било хубаво да ги казвате няколко пъти дневно, само че можете да се ограничите единствено до утринни и вечерни утвърждения.

 

Произношението е разрешено по разнообразни способи. Можете да застанете пред огледалото и да говорите на отражението си. Има и различен метод: напишете изказванията върху листчета и ги поставете на видни места, тъй че да могат да се виждат от самото начало.

 

Смята се също, че ежедневното писане на афирмации е не по -малко потребно от изричането им. Психолозите споделят, че процесът на писане въздейства по -ефективно на подсъзнанието на човек.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР